1| obli

Hoe kunnen we onze cliënten stimuleren om voldoende en regelmatig te drinken?

Een goede vochtinname is belangrijk om gezond te blijven, dat is vanzelfsprekend. Toch blijkt dat ruim één op de drie mensen niet genoeg drinkt, van jong tot oud. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking en/of een verstoorde of verminderde dagstructuur is voldoende drinken vaak een probleem. De remedie is simpel, goedkoop en binnen handbereik: genoeg drinken met behulp van Obli!

Obli is een eenvoudig en intelligent hulpmiddel dat iedere dag helpt om voldoende te drinken. Door middel van gekleurde LED-lampjes en geluidssignalen wordt de gebruiker op een eenvoudige manier eraan herinnerd om voldoende te drinken.

Een handig hulpmiddel voor de cliënt, maar ook voor zorgverleners en mantelzorgers. Zij kunnen eventueel op afstand het drinkgedrag van hun cliënt bekijken en daar waar nodig bijsturen.

Samenwerking met Fieldlab Gehandicaptenzorg

Het Fieldlab gehandicaptenzorg biedt de ontwikkelaar Fresh idea Factory een goed netwerk in de gehandicaptenzorg. Fresh idea Factory gaat samen met cliënten onderzoeken of en op welke wijze Obli het drinkgedrag kan verbeteren bij mensen met niet aangeboren hersenletsel of autisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *