3| medisein app

Medisein app: minder medicatiefouten

De Medisein app ondersteunt begeleiders bij het toedienen van medicijnen bij mensen met een verstandelijke beperking. Hierdoor wordt de toediening veiliger en minder foutgevoelig gemaakt. Samen met leverancier Promedico ontwikkelt ’s Heeren Loo deze app binnen het Fieldlab Gehandicaptenzorg.

Nut van de Medisein app

Er komen nog teveel incidenten met medicatietoediening voor in de gehandicaptenzorg. Onderzoek wijst dat uit. De Medisein app zorgt ervoor dat het aantal incidenten wordt verlaagd. Daarnaast draagt de Medisein app bij aan een betere veiligheid voor de cliënt.

Hoe werkt het?

De Medisein app geeft inzicht in wanneer een begeleider welk medicijn moet toedienen. En op welke manier. Een begeleider krijgt op het innamemoment een melding op zijn of haar smartphone. Met de Medisein app kun je naast het medicijngebruik (actueel overzicht van het innamepatroon), ook de onregelmatigheden bijhouden. De Medisein app is een hulpmiddel waardoor begeleiders alerter zijn op risico’s en deze kunnen voorkomen. Wat doet de Medisein app precies:

  • Tijdstip aangeven van inname door middel van een melding op een smartphone;
  • Informatie geven over welk medicijn moet worden toegediend en op welke manier;
  • Naast het medicijngebruik (actueel overzicht van het innamepatroon) ook de onregelmatigheden bijhouden.

Ontwikkeling

De Medisein app wordt doorontwikkeld; er komen meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld de optie dat je kunt doorlinken naar de bijsluiter. Het ziektebeeld van de cliënt is met de Medisein app beter inzichtelijk en de app biedt de mogelijkheid om sneller contact op te nemen met een (para)medisch specialist. In de Medisein app kun je bijwerkingen en ervaringen invoeren en daarmee ook monitoren. Hierdoor kunnen begeleiders de situatie beter beoordelen en sneller handelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *